Wandlamp, plm. 1950

Opkamer 'Radio-Wereld' Diever

Woonstijl

Gedurende de 15 jaar (1985-2000) dat Sjoukje en Wim Stuiver het MUSEUM "Radio-Wereld" in Diever runden viel het hun op dat veel bezoekers hun woning inrichten met spullen uit de 50-er jaren. Zij beleven er plezier aan vlooienmarkten te bezoeken en allerlei spulletjes uit die periode te kopen, omdat deze artikelen nog ruimschoots te vinden zijn. In plaats van hun huis modern in te richten scheppen zij een bepaalde sfeer met spulletjes uit de 50-er jaren. Een drang naar sfeer en nostalgie uit die tijd!

Toen de familie Stuiver zich in 1985 ging vestigen in Diever, richten zij het woongedeelte ook in met spullen uit de 50-er jaren.

Op de foto ziet u o.a.:

De kamerlamp die boven het rotan tafeltje brandt is gemaakt van perkament en is van ca 1940.

De televisie die in de linkerhoek van de kamer staat, is van het merk Philips en heeft als bouwjaar 1951. Het is de eerste commerciële televisie van Philips, het type is TX500U en het heeft de bijnaam "het grote Hondehok".

Op de schoorsteenmantel ziet u een mijnwerkerslamp van ca 1940.

De radio is van het merk Philips en heeft een ingebouwde 10-platen wisselaar. Het toestel met bouwjaar 1953 is al geschikt om FM-stations te ontvangen, heeft draai- en nog geen drukknoppen.

Als u de woonkamer bekijkt zult u het er mee eens zijn dat deze woonkamer van de familie Stuiver bijzonder sfeervol is en wanneer zij 78-toeren platen draaien hebben ze een goed gevoel!

© Sjoukje Stuiver, augustus 2000